Dette er MX-5 Club Denmarks hjemmeside! Den har eksisteret siden ca. 2001.
I 2011 blev den omlagt til en ny platform; og ny funktionalitet kom til. Her er nogen af de ting, vi sætter højt på vores hjemmeside:

Sikkerhed

Der er gjort en del for at beskytte medlemmernes brugerdata.

Forum

Vi har et forum med mulighed for at indsætte billeder og links. Man kan abonnere på både tråde og hele kategorier, hvis man vil.
Alle kan bruge forum, hvis de registrerer sig, men kun medlemmer har den fulde funktionalitet.

Udvidede brugerprofiler

Den enkelte brugers profil er "specialfremstillet" til vores klub. Således har hvert medlem i sin profil et faneblad; "Min MX-5" hvor man ikke alene kan angive data om sin bil, men også indsætte op til 3 billeder af den.
Herved håber vi, at have tilfredsstillet et gammelt ønske om at de enkelte medlemmer kan fremvise deres biler på siden.
Vi opfordrer samtidig til, at man som "avatar", altså profilbillede, benytter et billede af sig selv, og ikke som det var kotyme på den gamle side, sin bil.

Arrangementer med tilmelding

Vi har lagt et modul ind til at håndtere arrangementer. Som noget nyt kan man ikke alene se oversigter på forskellige måder, man kan også tilmelde sig de enkelte arrangementer, direkte her fra hjemmesiden.
Typisk udgår arrangementerne fra faste mødesteder. Disse er gemt som faste "venues" med billede, addresse, link til stedets hjemmeside, hvis det har én, og ikke mindst; et link til stedets placering på Google Maps!

Turbeskrivelser

Alle medlemmer har mulighed for at lægge beskrivelser af klubbens ture ind med billeder.

...og meget mere

Det bedste er nok, hvis du selv drøner lidt rundt på siden og ser dig omkring.

Den tekniske del af siden...

Siden er opbygget i Joomla!, som er et CMS (Content Management System) som kan installeres gratis, og vedligeholdes af frivillige over hele verden. Læs mere ved, at klikke på logoet til højre herfor.

Hertil er tilføjet en række udvidelser, som giver siden den funktionalitet vi ønsker; Forum, Personlige beskeder, Events m.m.

Vi tilstræber, at benytte standardkomponenter.

Selvom det er muligt, at rette i de installerede programer, vil vi så vidt muligt undlade at gøre det. Der udkommer jævnligt opdateringer til både Joomla-kernen, og også de installerede komponenter. Webmaster sørger for, at installere disse opdateringer, når de udkommer, for at holde siden så sikker som mulig, og for at få rettet fejl, efterhånden som de opdages.

Begynder man at rette i programmerne på egen hånd skal man, hver gang der kommer opdateringer, sikre sig, at de ikke overskriver de rettelser man selv har lavet, og hvis de gør, så implementere rettelserne i de nye opdateringer. Herved bliver arbejdet som webmaster mange gange større, end hvis man holder sig til standard.

Enhver ildsjæl i enhver frivillig forening har sin "storhedstid" og bliver derfor også før eller senere mindre aktiv. Det er der intet mærkeligt eller kritisabelt ved, vi har alle vore skiftende interesser over årene!

Ved at holde siden på standard så vidt muligt, og dermed et minimum af arbejdsindsats, er tanken, at en webmaster "holder længere" så at sige, og når han ikke gør længere, kan en ny tage over, markant nemmere end hvis siden indeholder mange specialtilretninger.

Denne fordel skal opvejes mod de ulemper der kan være forbundet med kun at køre standard. Det kan være enkelte ord eller sætninger, der ikke er oversat til dansk, eller en grafisk opsætning, som man kunne ønske sig lidt anderledes. Den slags kan man leve med, hvis ellers man går ud fra, at folk der bruger siden, har deres hovedinteresse i biler fremfor hjemmesidedesign.

Hvis noget bliver absolut umuligt at leve med, må man overveje, om man skal begynde at rette, eller om man i stedet helt skal afinstallere komponenten, eller måske se sig om efter en alternativ komponent, som kan løse behovet.