Vi vil gerne dele nogle af de mange forskellige oplevelser, som vi havde ved det netop afsluttede internationale MX-5 træf i Wales. Omkring 90 biler fra UK, Frankrig, Belgien, Holland, Norge, Sverige – og så udgjorde vi danskerkolonien med 5 biler.

De spændende oplevelser stod nærmest i kø. Besøget på Morgan fabrikken, hvor vi først fik en historiefortælling og derefter en rundvisning i den arbejdende produktion står nok øverst på listen for de fleste af os. Dernæst den smukke og meget anderledes natur i Wales. Sidst - men ikke mindst - det sociale samvær med andre MX-5 venner på trods af sprogbarrierer. Ros til arrangørerne for at blande de forskellige nationaliteter ved middagene.

De fælles oplevelser begyndte dog allerede i Holland. Vores hollandske venner havde arrangeret hotel og fællesspisning dagen før afrejsen til Wales. Den følgende dag var der så arrangeret en fin køretur tværs over Holland, så vi oplevede også de bedste MX-5 veje, digerne og de gamle vindmøller i Kinderdejk.

I Harwich ventede vores værter for at eskortere os til hotellet i LLandrindod Wells. Det var nu tid til at prøve en spændende udfordring, nemlig vores debut med venstrekørsel. Vi var glade for vores lods de første forsigtige kilometer. Selvtilliden voksede i takt med tilbagelagte kilometer, men det nåede aldrig at blive rutine at foretage højresving og komme ind og ud af de utallige rundkørsler.

På vej til hotellet var der indlagt en særdeles interessant pause med besøg på BRITISH MOTORMUSEUM. Det var ret ambitiøst af arrangørerne, for afstanden til hotellet i Wales betød at der var kun afsat tid til et kort blik på de mange flotte eksemplarer af klassiske biler. Vi fik dog samlet appetit og inspiration til et senere besøg.

Vi var noget spændte på, hvordan vejrguderne ville modtage os, men efter en meget kold torsdag morgen i Harwich blev vejret kun bedre – og atypisk for Wales, helt uden regn. Heldigvis, for den smukke og afvekslende natur tager sig selvfølgelig bedst ud fra en MX-5, når det er under åben himmel.

Ved den afsluttende gallamiddag fortalte en deltager fra Norge, at de vil arrangere et internationalt MX-5 træf med start omkring den 1. juli 2018 i Kristianssand – så måske en god ide for interesserede at tage dette initiativ med i næste års ferieplanlægning.

Knud Erik var som sædvanlig flittig med kameraet. De mange fine billeder beskriver turen – og vores oplevelser i øvrigt meget bedre end ord, se billeder HER

Jane og Povl – Benny og Ulla – Else og Knud Erik – Jesper – Inge og Kristian